powered by Agones.gr (Στοίχημα)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ (Από 16/04/2010)

Create a Meebo Chat Room

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Το τελευταίο χειροκρότημα για τον πρίγκιπα της δυτικής όχθης .



Ολοι οι φίλοι του ήταν εκεί! Με θερμά χειροκροτήματα από συγγενείς, φίλους, συνεργάτες και πάμπολλους θαυμαστές του «συνοδεύτηκε» στην τελευταία του κατοικία ο «Πρίγκιπας της Δυτικής Οχθης». Ο 57χρονος τραγουδοποιός Μάνος Ξυδούς -άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη το βράδυ από ανακοπή της καρδιάς, ενώ έκανε πρόβα- κηδεύτηκε χθες στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων, της συνοικίας όπου μεγάλωσε και αγαπούσε πάντα.

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου είχε κατακλυστεί από νωρίς με στεφάνια που έστειλαν στον «λατρεμένο Μάνο» τους πάρα πολλοί καλλιτέχνες, από τη νεότερη και την παλιότερη φουρνιά, που τους είχε στηρίξει στην καριέρα τους με τις μοναδικές κλασικές συνθέσεις του. Δεν ήταν όμως λίγοι κι εκείνοι -από τον απλό κόσμο που τον λάτρευε ως «ψυχή» των Πυξ Λαξ, αλλά και στη σόλο καριέρα του- που προτίμησαν αντί στεφανιών να δώσουν χρήματα για τον φιλανθρωπικό σκοπό που είχε επιλέξει η οικογένειά του (σε άτομα με ειδικές ανάγκες στον δήμο Αγίων Αναργύρων).

Τα οικεία του πρόσωπα -λόγω των δύο ανήλικων παιδιών του από τον δεύτερο γάμο- δεν επέτρεψαν σε φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες να μπουν μέσα στην εκκλησία. Τον επικήδειο εκφώνησε ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Μάνος Ξυδούς ενδιαφερόταν πάρα πολύ για την περιοχή όπου γεννήθηκε». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», υπάρχει η σκέψη να δοθεί στο μέλλον το όνομα του τραγουδοποιού σε κάποιο σημείο ( δρόμος ή πλατεία) των Αγίων Αναργύρων.

Στην τελευταία του κατοικία τον οδήγησαν (κρατώντας το φέρετρο στους ώμους τους) οι στενοί του φίλοι και συνεργάτες Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας, ο αδελφός του και ο γαμπρός του. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους για το τελευταίο «αντίο» ήταν ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αννα Νταλάρα, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χάρης Κατσιμίχας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Βασίλης Καρράς, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Νίκος Νομικός, ο Χρήστος Δάντης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, η Βαλέρια Χριστοδουλίδου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης και πάρα πολλοί άλλοι.

Πολλοί από τους καλλιτέχνες που ήταν εκεί μας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Μάνο Ξυδού. Ο Θάνος Μικρούτσικος τον θυμάται ως «το μοναδικό πρόσωπο που έχει βοηθήσει τόσους πολλούς καλλιτέχνες γιατί, όπως είπε, «από μικρός ήταν σε δισκογραφικές εταιρείες». Ο Γιώργος Μαργαρίτης θυμήθηκε τη σπουδαία συνεργασία τους στη δεκαετία του ’80 και ο Νίκος Νομικός με τρεμάμενη φωνή δήλωσε ότι «έφυγε το καλύτερο παιδί». Επίσης ο Ρένος Χαραλαμπίδης μας εξομολογήθηκε ότι μίλησε μαζί του μία ώρα πριν πεθάνει και σε ερώτηση που του έκανε για το τι σκέφτεται να κάνει στο μέλλον, εκείνος του απάντησε... προφητικά: «Μου αρκεί αύριο να είμαι ζωντανός!»

πηγή : http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=3&artid=1180848

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου